AristoCats startet opp som et country-/gammeldans-orkester ved inngang på syttitallet. Navnet fikk orkesteret visst nok i 1973, noe som markèrer den egentlige oppstarten.

- Og for ordens skyld - vi befinner oss på Sotra, vest for Bergen.


Inge Glesnes, Torstein Hjelle og Helge Hammersland startet det hele under sterk påvirkning og kyndig veiledning av sin musikklærer Bjørn Tore Hummelsund. Om dette var en trio eller en kvartett strides det om enda; -
I alle fall, - et nytt country-band ved navn AristoCats så dagens lys på denne tiden. Bandet ble tidvist forsterket med litt steel-gitar, litt trommer, ekstra gitarer og flere nye ansikter underveis på syttitallet. Vi snakker om følgende personer: -Harald Dyb, Jan Eivind Sæle, Per Kåre Spilde, Rodney Morken, John Antonessen, Helge Kleppe.

Sytti-tallet ble til Åtti-tallet og den første sogningen kom inn i AristoCats, John P.(Jonas) Mo;
Omtrent samtidig kom Kjell Kallestad til. 
Frem til disse to kom med hadde nok AristoCats endret noe på stilen.  Country-repertoiret var etter hvert blitt sterkt blandet med litt mer ’rocka’ ting.
Kanskje går det an å påstå at AristoCats var blitt litt bedre å danse etter. Med Jonas og Kjell i besetningen, og litt senere Arnulf Aspevik, ble AristoCats betydelig ’alt-etende’ hva gjelder oppbygging av repertoir.
Kritèriet ble tydelig og klart uttrykt; - det skulle være ’fot’ i musikken!! Åttitallet ble et fint ti-år for AristoCats.

Ved inngang på nitti-tallet ble det noe forandring i besetningen, som endret noe på stilen.
Kjell Kallestad, sammen med en engelskmann John Taylor, bestemte seg for å prøve ’proff-tilværelsen’; - og inn kom Rolf Ebbesvik og Helge Kvinge.  AristoCats ble nå oppkledd som Vikingarna og spilte som hybrid-svensker. Låt ikke galt, men det ble en kort periode gitt!
I 1993 kom Kjell Kallestad ’inn i folden’ igjen; - og AristoCats kunne fortsette der de slapp to år før. AristoCats, med besetningen Inge Glesnes, Torstein Hjelle, Jonas Mo, Kjell Kallestad, Bjørn Breilid og David Genius ble et litt mèr ’hardtspillende’ danseorkester. Renomèet som et drivende godt live-band ble nok formet til her. Denne egenskapen til å fenge sitt publikum har AristoCats klart å beholde og utvikle videre, mye takket være sin halv-tamme vokalist Kjell Kallestad.

Medio 2010 består AristoCats fortsatt av Inge Glesnes, Torstein Hjelle, Jonas Mo, Kjell Kallestad, som har spillt sammen siden 1981.  I tillegg til den faste besetningen har AristoCats utrustet seg med et par/tre ’trommiser’; - assosièrte medlemmer kaller vi disse. Men de har no fått sine navn i dåpsgave, og heter som følger: Ingolf Hella Torgersen, David Genius og Thor-Inge Stokke. Akkurat no kan det se ut som om unge Thor-Inge er i ferd med å rydde seg plass som medlem med fast status..........spennende og artig........"to be continued".........

Når det gjelder AristoCats som gruppe så nærmer vi oss skremmende fort et 40-års-jubilèum, noe orkesteret satser en del på å få oppleve; - Og blir det slik at AristoCats klarer den, så klarer en kanskje enda noen år…….?!........ hvor mange år vites ikke, men hvis helsa holder og publikum fortsatt vil det slik så kan det bli en del.

Booking

MK Artist:
Nils Magne Kristiansen
Dalegården
5722 Dalekvam
Tlf: 415 06 587
E-mail: nm-krist@online.no

Vår kontakt:
AristoMUSIC ANS
org. nr.: 881 010 062

att. Torstein Hjelle
Adr.: Kausland
5381 Glesvær
mob: 404 12 312
E-mail: torstein.hjelle@bkkfiber.no